Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie korzenne z Mazowsza"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20657
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Filety śledziowe dokładnie wypłucz, a następnie pokrój w dzwonka (jeśli śledzie są mocno słone, koniecznie wcześniej wymocz je przez około 2 godziny w wodzie, parę razy ją zmieniając).
Przygotuj zalewę: połącz w garnku, zagotuj, po czym schłodź. Cebulę pokrój w plasterki lub półplasterki i sparz je wrzątkiem. W dużym słoju ułóż warstwami cebulę i kawałki śledzia. Następnie wlej zalewę, a na koniec olej. Wstaw do lodówki. Po dwóch dniach śledzie będą dobre.
Przed podaniem śledzie ułóż na półmisku, obłóż plasterkami czerwonej cebuli i dowolnie udekoruj, np. zieleniną.Źródło: Świat kobiety