Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie marynowane z grzybkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ocet wymieszaj z pół litra wody, solą i cukrem. Śledzie umyj, zalej marynatą. Szczelnie zamknij, wstaw do lodówki na 12-24 godz. Osącz, odfiletuj, pokrój w dzwonka. Cebule pokrój w piórka, grzy bki posiekaj.
W dużym słoju ułóż warstwami cebulę, grzyby i śledzie (śledzie smaruj musztardą, posyp pieprzem, słodką i ostrą papryką). Zakończ cebulą.
Zalej sokiem z cytryn i oliwą, lekko podważając warstwy widelcem, by oliwa spłynęła na spód. Przykryj, odstaw w chłodne miejsce na 2-3 dni.Źródło: Chwila dla Ciebie