Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po góralsku"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 70
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 70
Składniki
Filety śledziowe pokrój na porcje. Oscypek pokrój w plastry. Na półmisku ułóż na przemian śledzie oraz plastry sera. Wymieszaj groszek, pokrojoną paprykę oraz posiekaną cebulę. Obłóż dekoracyjnie śledzie. Skrop olejem lub polej sosem majonezowym.
Sos majonezowy: do 2-3 łyżek majonezu dodaj pół łyżki chrzanu, ugotowane na twardo, posiekane jajko, posiekany szczypiorek, ew. odrobinę śmietany. Przypraw szczyptą cukru.Źródło: Dobry Tydzień