Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie po kaszubsku z ogórkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 77
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Filety śledziowe mocz w wodzie przez noc. Osącz, pokrój na kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój w piórka. Łyżkę oleju rozgrzej w rondlu, zeszklij cebule.
Dodaj resztę oleju, ocet, liście laurowe, ziele angielskie, ogórki, pół szklanki wody, koncentrat pomidorowy i cukier, dokładnie wymieszaj.
Duś na małym ogniu około 15 min. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj śledzie, wymieszaj, zdejmij z ognia. Ostudź, wstaw do lodówki (najlepiej na noc).Źródło: Chwila dla Ciebie