Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie w sosie musztardowym"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14370
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 49
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 144
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14370
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 49
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 144
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Składniki
Śledzie moczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie, odcedzić. Osuszyć, pokroić na kawałki. Cebule obrać, posiekać w drobną kostkę.
Cebule wymieszać z musztardą, olejem, cukrem i natką, całość doprawić pieprzem, dodać liście laurowe, ziele angielskie (nie solić).
Śledzie układać warstwami w słoju, polewając każdą warstwę sosem, zamknąć. Najlepsze są po 2 dniach.
Można to zrobić szybciej: filety nasmaruj musztardą, włóż do słoika, przełóż krążkami cebuli, dopełnij olejem, odstaw na dwa dni.
ok. 15 minut plus moczenieŹródło: Twoje Imperium