Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki ze śliwkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 255
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 81
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 255
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 81
Składniki
Wymieszaj twaróg z cukrem i jajkiem.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Pod koniec dodaj olej, ugnieć nieklejące się ciasto i odłóż je na 10 minut w temperaturze pokojowej.
Powidła śliwkowe wymieszaj z cynamonem i z rumem.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm i posmaruj go powidłami.
Zwiń w roladę i pokrój na plastry o grubości 1 cm.
Rozłóż ślimaczki na blasze wyłożonej papierem i posmaruj rozbełtanym białkiem.
Oczyść śliwki, pokrój je i wyjmij pestki.
Do środka każdego ślimaczka wciśnij dwa kawałki śliwki.
10. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez około 25 minut.
11. Kiedy się upieką, poczekaj, aż ostygną na papierze, a następnie ostrożnie je poodrywaj.
Czas: ok. 50 minut. Poziom: średni. Sztuki: 20. 120 kcal/sztukaŹródło: Tele Tydzień