Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śliwki pod złocistą kruszonką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 3,20 zł
Jeżyny płuczemy, a następnie osuszamy. Umyte śliwki przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w ćwiartki. Obrane jabłko kroimy w kostkę. Owoce mieszamy w rondlu z cynamonem, 4 łyżkami wody i 3 łyżkami brązowego cukru. Zagotowujemy i dusimy 5 minut.
Przesianą mąkę zagniatamy z płatkami owsianymi, rozpuszczonym masłem i 100 g cukru, aż się połączą.
Owoce przekładamy z rondla do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy jeżynami, a na wierzchu rozkruszamy ciasto z płatkami owsianymi. Pieczemy ok. 25 minut w 200oC.
Owoce pod kruszonką porcjujemy wprost z naczynia żaroodpornego, gdyż nie da się ich wyjąć na półmisek lub paterę.Źródło: Rewia