Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki nasączone alkoholem (śliwki z nalewki), w polewie czekoladowej posypane kokosem. Polecam :)
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 841
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 841
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Składniki na polewę czekoladową: masło lub margaryna 20 dag cukier puder 1 szklanka mleko 2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżeczki kakao 4 łyżki Wykonanie polewy czekoladowej: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników, cały czas mieszamy. Nie możemy dopuścić do zagotowania. Polewy został mi jeszcze słoiczek od dżemu 400 ml.
Wykonanie cukierków: Na patyczek do szaszłyków nabijamy osączoną śliwkę. Zanurzamy w polewie czekoladowej, studzimy, zanurzamy ponownie w polewie, posypujemy wiórkami kokosowymi i delikatnie układamy na papierze dopieczenia.
Ułożone śliwki na papierze wstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie delektujemy się śliwkami z %, w polewie czekoladowej, posypanymi wiórkami kokosowymi.