Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwki zapiekane na kremowo"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Naczynie do zapiekania umieść w dużej formie do pieczenia.
W misce wymieszaj mikserem mleko, jajka, śmietankę, 1/3 szklanki cukru i esencję waniliową.
Ułóż w naczyniu kromki placka, śliwki oraz borówki. Powoli zalej je masą jajeczną. Odstaw na 5 minut, aby placek wchłonął część płynu. Posyp cynamonem. Wlej do formy wrzącą wodę, tak aby sięgała do połowy naczynia.
Piecz w kąpieli wodnej 40-45 minut. Gotowy deser posyp cukrem pudrem.Źródło: Olivia