Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowiec z migdałami"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 302
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 302
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Posiekaj z miękkim masłem. Dodaj cukier, żółtka, śmietanę i zagnieć. Podziel na pół. Włóż na 30 minut do lodówki.
Rozwałkuj połowę ciasta. Ułóż na wysmarowanej masłem i oprószonej mąką blasze. Nakłuj widelcem i podpiecz przez 15 minut.
Wyłóż na nie połówki śliwek. Przykryj rozwałkowaną drugą połową ciasta. Posyp migdałami i polej miodem. Piecz około 30 minut.Źródło: Takie jest życie