Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Czas: 80 min. 1 porcja = 300 kcal.
Pszenicę oczyść, zalej na noc wrzącą wodą. Następnego dnia zagotuj, odcedź, włóż do świeżej wody i gotuj do miękkości na małym ogniu około 3-4 godziny. Ponownie odcedź.
Opłukany mak sparz, odsącz i zmiel kilka razy w maszynce. Połącz z odcedzoną pszenicą, podgrzanym rozpuszczonym miodem oraz z cukrem pudrem i olejkiem migdałowym. Dodaj posiekane bakalie. Wymieszaj i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Gotową potrawę udekoruj skórką pomarańczy. Możesz ją wymieszać ze śmietanką.Źródło: Kurier TV