Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodki budyń dyniowy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Pół szklanki mleka odlej. Rozmieszaj starannie razem z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz żółtkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj purée (z upieczonej i zmiksowanej dyni). Rozmieszaj. Wrzącą mieszankę zdejmij z ognia.
Mieszając, wlewaj cienkim strumieniem mleko z mąką. Ponownie ustaw budyń na palniku. Ogrzewaj, mieszając, aż zgęstnieje. Rozlej do pucharków (lub miseczek z dyni). Posyp cynamonem.
porcje, czas ok. 15 min; porcja – 260 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety