Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodkie bombki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Wymieszaj mąkę, cukier, cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i sodę oczyszczoną. W osobnym naczyniu połącz mleko z olejem. Dodaj napar herbaciany i jajko, zmiksuj.
Płynne wlej do miski z sypkimi. Wymieszaj. Na koniec dodaj 2-3 łyżki ulubionego dżemu (np. śliwkowego). Wszystkie jeszcze raz wymieszaj.
Przygotuj 12 papilotek lub innych foremek do pieczenia muffinek. Napełnij je ciastem do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni 20 minut. Wyjmij i ostudź.
Masę marcepanową (ok. 20 dag) podziel na części, zagnieć z kolorowymi barwnikami spożywczymi. Rozwałkuj na cienkie płaty. Z części wytnij wzory. Udekoruj muffiny.
Czas ok. 50 min; porcja – 230 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety