Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodkie cudaki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1240
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1240
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem wanilinowym do białości. Dodaj mleko, wódkę, mąkę. Miksuj. Białka ubij na sztywną pianę z solą, dodaj do ciasta, wymieszaj. W rondelku rozgrzej olej.
Ciasto przelej np. do butelki z małym otworem lub do szprycy. Lej je na rozgrzany olej, tworząc wzory. Smaż z obu stron na średnim ogniu. Odsącz na papierowym ręczniku. Oprósz cukrem pudrem.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Katarzyny Cukier.</strong>Źródło: Dobry Tydzień