Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodkie medaliony"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Masło zmiksuj razem z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajko i 2-3 krople olejku, starannie wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia. Wyrób ciasto. Nie schładzaj.
Rozwałkuj ciasto na placek o grub. 5 mm. Wytnij ciastka. Ułóż je na blasze, piecz 8-10 min w 180 st. Wytnij dekoracje z białej i zabarwionej masy cukrowej (15 dag). Ciasteczka smaruj lukrem. Przyklejaj cukrowe ozdoby.
czas ok. 40 min; porcja – 60 kcal, cena 40 grŹródło: Świat kobiety