Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki nie muszą wyglądac tradycyjnie:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Z mąki, wody mineralnej gazowanej, jajek, mleka usmażyc naleśniki. Kiedy wystygną pokroic je na paseczki o szerokości ok 1 cm. Owoce opłukac.
Pokrojone na talerz placki naleśnikowe rozrzucic na talerzu niczym makaron, dorzucic owoce (najlepiej świeżo zerwane z ogródka), posypac cukrem pudrem. Wersja dla łasuchów dopuszcza kleksy z bitej śmietany:)