Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słoneczko „do góry nogami”"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Pomarańcze umyj, sparz wrzątkiem, pokrój w plastry grubości 3-4 mm razem ze skórką. Do garnka wlej 120 ml wody, dodaj cukier, podgrzewaj, aż się rozpuści, dodaj plastry pomarańczy. Duś 15 minut, wystudź.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodawaj po jednym jajku, dokładnie miksuj. Dodaj jogurt naturalny, mąkę, proszek do pieczenia, zmiksuj.
Na dno tortownicy pokrytej papierem do pieczenia wyłóż plastry ugotowanych pomarańczy. Wylej ciasto, piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone ciasto odwróć, usuń papier.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień