Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smalczyk z cebulką i fasolą"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Składniki
Fasolę namocz na noc. Odcedź, zalej świeżą wodą, lekko osól. Ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź. Zmiksuj na gładką masę.
Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, przesmaż cebule. Lekko ostudź, dodaj do masy fasolowej, dokładnie wymieszaj, przypraw do sma ku solą, pieprzem i majerankiem.
Tak przygotowany smalec można przełożyć do słoików, zamknąć i przechowywać w lodówce i korzystać z niego przez kilka dni.
Doskonale smakuje sam, jak również z ogórkiem kiszonym.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie