Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fondue na słodko wspaniale nadają się nie tylko na przyjęcia dla dzieci, ale również jako ukoronowanie świątecznego posiłku.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Składniki
Kulki lodów mrozić przez 4 dni w zamrażalniku
Śmietanę podgrzać w garnku i stopić w niej tartą czekoladę. Zdjąć sos czekoladowy z ognia, aromatyzować go winiakiem, całkowicie ostudzić i ubić na pianę
Z mąki, żółtek, cukru, cukru waniliowego, skórki cytrynowej oraz soli przygotować ciasto. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie domieszać do ciasta
Wszystkie składniki ustawić w miseczkach. W garnku do fondue ogrzać tłuszcz i ustawić go na podgrzewanej podstawce. Kulki lodów nabijać ostrożnie na widelczyki i moczyć w cieście, zwracając przy tym uwagę, aby ciasto dokładnie je pokryło. Tak przygotowane lody usmażyć w tłuszczu i polać czekoladową śmietaną.
Słodkie Fondue podajemy z owocami i sosami owocowymi. Smacznego