Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty w przygotowaniu śmietanowiec malinowy w którego skład wchodzą owoce malin i truskawek.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Dno formy wykładamy herbatnikami. Z truskawek robimy mus, rozdrabniamy je blenderem, zagotowujemy i dodajemy galaretki (nie gotujemy), dobrze mieszamy, chłodzimy. Schłodzony, gęstniejący mus wlewamy na herbatniki ułożone na dnie formy. Wstawiamy do lodówki. W między czasie ubijamy śmietanę, dodajemy schłodzone galaretki i miksujemy do połączenia się galaretek z ubitą śmietaną. Ubitą śmietanę, jeżeli zacznie gęstnieć, wylewamy na zastygnięty mus truskawkowy, dekorujemy owocami malin. Wstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy dwie przezroczyste galaretki, studzimy. Jak galaretki zaczną gęstnieć, wylewamy je na górę z ułożonymi owocami. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, lub na całą noc. Ja po godzinie owinęłam formę w folię spożywczą. Po kilku godzinnym chłodzeniu, wyjmujemy naszego śmietanowca z formy, kroimy na porcje. Smacznego !!!