Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Snickers w czekoladce z likierem jajecznym"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 134
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 134
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Składniki
Orzeszki zmiel w blenderze. Krówki włóż do rondelka, wlej likier jajeczny. Wstaw do większego naczynia z wodą i stop na parze. Wsyp orzeszki. Wymieszaj, ostudź.
Czekoladę pokrusz i także stop na parze. Małym pędzelkiem posmaruj nią wnętrza 12 foremek na czekoladki. Wstaw na 5-10 min do lodówki. Do zastygłych foremek włóż po odrobinie nadzienia. Ponownie wstaw do lodówki na 15 minut.
Na zakończenie posmaruj wierzchy resztą stopionej czekolady. Wstaw do lodówki, aby zastygła. Ostrożnie wyjmij czekoladki z foremek.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie