Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śnieżne muffiny z makiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natrzyj olejem blaszkę na muffiny.
Wsyp do dużej miski mąkę, proszek do pieczenia, cukier, dokładnie opłukany mak i startą skórkę z cytryny. Zrób otwór na płynne . W osobnej misce wymieszaj mleko, sok z cytryny, roztopione masło, jajko. Dodaj do mąki z makiem. Wymieszaj. Nakładaj ciasto do 2/3 głębokości foremek. Piecz 15-20 minut, aż babeczki się zarumienią. Zostaw do ostygnięcia.
Uwaga! Mleko może się ściąć, kiedy połączysz je z sokiem z cytryny, ale nie martw się, to nie wpłynie na efekt.
Jak to zrobić?
Zaopatrz się w blaszkę do pieczenia muffinów. Wkładając ciasto, pomagaj sobie łyżeczkami, które możesz lekko zwilżać wodą co jakiś czas. W ten sposób nie będzie przywierało i łatwo da się nakładać do foremki.Źródło: Olivia