Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Soczysta sałatka z arbuzem i serem halloumi"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Rozgrzej łyżkę oliwy na patelni. Pokrój halloumi w cienkie plastry i podsmaż na złoto z obu stron. Zdejmij z ognia i przełóż na półmisek. Skrop ser odrobiną soku z cytryny.
Pokrój arbuza na kawałki, usuń pestki. Cebulę pokrój w cieniutkie piórka. Ułóż arbuza na serze, posyp piórkami cebuli.
Posiekaj z grubsza lub porwij listki mięty i natki pietruszki, przesyp do małej miski. Wytrząśnij z granatu pestki. Wymieszaj je z pokrojonymi ziołami, przypraw solą i pieprzem. Posyp nimi sałatkę.
Wymieszaj pozostałą oliwę z resztą soku z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę i od razu podawaj.Źródło: Olivia