Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczysty placek truskawkowy"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, mąkę proszek i wymieszaj. Wlej ciasto do formy. Piecz 20 min w temp. 180°C. Ostudź.
1/4 truskawek odłóż, pozostałe lekko rozgnieć. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj rozgniecione truskawki i wymieszaj. Masą posmaruj biszkopt. Nakryj pokrojonymi truskawkami. Zalej tężejącymi galaretkami. Wstaw ciasto do lodówki, aby stężało.
Porcje 20. Przygot. 60 min. Cena 1,30 zł. Kal. 135 kcal
<strong>Przepis przysłała Ilona Kowalczyk z Sobolowa</strong>Źródło: Bella Relaks