Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sorbet malinowy"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 914
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 914
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 68
Składniki
3-4 porcje, : ok. 30 minut + czas mrożenia; cena porcji: ok. 1,50-2 zł
Maliny starannie przebierz, a następnie umyj (najlepiej w chłodnej, przegotowanej wodzie), po czym zmiksuj i przetrzyj przez sitko.
Otrzymany w ten sposób mus malinowy zmiksuj następnie z cukrem i sokiem (malinowym lub wiśniowym).
Dopraw masę do smaku sokiem z cytryny lub limonki.
Przełóż sorbet do zamykanego naczynia i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny, co pół godziny mieszając. Podaj polany sokiem malinowym i udekorowany listkami melisy lub mięty.Źródło: Świat kobiety