Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sorbet malinowy w waflach"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Maliny przebierz, oczyść, następnie umyj i dokładnie osusz. Tak przygotowane owoce zmiksuj i przetrzyj przez sito. Zimną wodę z cukrem doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. minutę.
Następnie zdejmij z ognia i cały czas mieszając, wlej zmiksowane maliny. Ostudź i wstaw w dużym naczyniu do zamrażalnika.
Sorbet mroź przez ok. 2 godz. Po tym czasie wymieszaj i mroź przez kolejne 2 godz., często mieszając. Podaj w waflach, ozdobiony malinami, czekoladą i kremem.
Kruche „koszyczki” do sorbetu możesz zrobić sama z gotowych naleśników. Wyłóż naleśnikami duże filiżanki i wysusz je w piekarniku nastawionym na ok. 150°C.
<strong>Do sorbetu możesz dodać trochę większych kawałków malin. Będzie ciekawie wyglądał.</strong>Źródło: Świat kobiety