Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Specjał z agrestem i nutą cytryny"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Owoce umyj i osusz. Mąkę przesiej z proszkiem i solą, wymieszaj z cukrem. Masło rozpuść i ostudź. Miksując, wbijaj do mąki po jednym jajku i wlewaj masło. Dodaj sok i skórkę z cytryny.
2/3 ciasta przelej do formy. Ułóż owoce wymieszane z mąką, wlej resztę ciasta. Piecz w 180°C przez 40-50 minut.Źródło: Naj