Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spring rollsy ze świeżymi warzywami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Umyj warzywa, obierz marchewki i ogórki. Pokrój w cieniutkie słupki. Z ogórków usuń pestki. Skrop je octem ryżowym. Listki sałaty podziel na kawałki. Na blacie kuchennym rozłóż wilgotną ściereczkę z gorącą wodą.
Zanurz na kilka sekund płat papieru ryżowego w gorącej wodzie i przełóż na ściereczkę. Pośrodku jednej połowy płata ułóż paski warzyw, odrobinę sałaty i kolendry. Przykryj drugą połową i zawiń, tak aby końce warzyw były u góry nieprzykryte. Pozostałe spring rollsy rób tak samo.
Wyłóż spring rollsy na półmisek, podawaj z sosem chilli. Można je przyrządzić dwie godziny wcześniej, a wtedy należy je przykryć wilgotną ściereczką i włożyć do lodówki.
Czas przygotowania: 24 szt., ok. 50 minut, 40 kcal/szt., koszt: 1 zł/szt.Źródło: Olivia