Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla jabłkowa"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 83
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 83
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, mleka i maki. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ubite białko, rozczyn, mąkę, mleko, roztopione masło, cukier waniliowy. Wyrób ciasto, odłóż.
Jabłka uduś z cukrem i cynamonem. Ciasto rozwałkuj na prostokąt. Rozsmaruj jabłka, zawiń. Włóż ciasto do formy, poczekaj, aż urośnie. Piecz w temp. 200°C 30 minut.
CZAS: około 70 minutŹródło: Dobry Tydzień