Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla jogurtowa z makiem"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2429
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2429
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej
Nadzienie: mak ugotuj w mleku i tej samej ilości wody. Zmiel. Masło stop. Dodaj mak, miód, cukier, kakao, budyń i aromat, wymieszaj. Dodaj jajko, połącz.
Ciasto: drożdże wymieszaj z jogurtem. Mąkę i cukier połącz z margaryną, dodaj drożdże, zagnieć. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, pokrój na trzy pasy. Na każdym rozsmaruj nadzienie, brzegi zlep. Zapleć warkocz. Odstaw do wyrośnięcia. Struclę piecz 35-40 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie