Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla makowa"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Z letniego mleka, drożdży, łyżki mąki i cukru przygotuj zaczyn, po czym połącz go z roztopioną margaryną oraz z żółtkami utartymi z resztą cukru. Wyrób ciasto na gładką masę. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Do maku dodaj cukier biały i waniliowy, roztopioną marga rynę, miód, bakalie oraz ubitą pianę z białka.
Ciasto rozwałkuj, posmaruj masą makową i zwiń w rulon.
Piecz makowiec 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Gotowy polej lukrem.
90 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV