Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strucla z bakaliami"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 36
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 36
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Składniki
Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i soli. Odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy masło, jedno jajko i mąkę. Wyrabiamy na gładkie ciasto i bardzo cienko rozwałkowujemy na prostokąt.
Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Wykładamy na ciasto, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy rozdrobnionymi bakaliami. Krótsze boki ciasta zakładamy do środka, ciasto zwijamy w rulon.
Struclę układamy złączeniami do dołu na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy drugim jajkiem rozmieszanym z łyżką mleka. Na 40-45 minut wstawiamy do piekarnika o temperaturze 175-180oC. Zrumienione ciasto wyjmujemy, studzimy i dekorujemy.
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 476 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 23 g/Węglowodany 56 gŹródło: Rewia