Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla z czereśniami i rodzynkami"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Składniki
Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Drożdże wymieszaj ze śmietaną, łyżeczką maki i cukru. Odstaw je do wyrośnięcia. Do przesianej mąki dodaj żółtka, posiekane masło, cukier, aromat, sól i drożdże ze śmietaną. Zagnieć. Ciasto włóż do miski, przykryj czystą ściereczką, odstaw na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Czereśnie wydryluj, wymieszaj z rodzynkami. Ciasto rozwałkuj, wyłóż owoce, zwiń w rulon, końce podwiń pod spód, ułóż łączeniem do dołu, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Wierzch posmaruj białkiem, piecz w 180°C przez 40 minut.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień