Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla z rodzynkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 214
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 413
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 96
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 2028
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 453
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 214
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 413
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 96
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 2028
Składniki
Rodzynki i skórkę zalej rumem z wodą. W ciepłym mleku rozetrzyj drożdże, dodaj łyżeczkę cukru, odstaw na 15 minut. Mąkę wymieszaj z aromatem, wlej drożdże, jajko, masło i cukier.
Wyrób ciasto, przykryj folią spożywczą, odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godz. Bakalie odsącz, orzechy posiekaj.
Do ciasta dodaj bakalie, zagnieć, uformuj z ciasta wałek, spłaszcz je ręką. Przykryj folią, odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Piecz przez 30 minut 180°C. Posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień