Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet czekoladowy znakomicie poprawia nastrój a jego głęboki smak na długo zapada w pamięć.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 265
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 265
Składniki
Sposób przyrządzenia: Śmietanę schłodzić, ubić i schować do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, czyli wkładając garnuszek z połamaną czekoladą w rondel z gorącą wodą. Ubić żółtka z łyżką cukru pudru, aż powstanie biała pulchna masa. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec dodać resztę cukru pudru. Ubić dalej, aż piana będzie gęsta i lśniąca. Żółtka wymieszać z ciepłą czekoladą i stopniowo, w trakcie mieszania dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Foremki wysmarować masłem i nakładać do 2/3 wysokości masę czekoladową. Wsadzić foremki na 15 - 20 min. do nagrzanego do 210°C piekarnika. Przed podaniem posypać kakao.