Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Suflet truskawkowy na zimno"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki. Odłóż kilka do dekoracji. Pozostałe dokładnie zmiksuj.
W dużej misce ubij kremówkę z łyżką cukru. Zalej żelatynę wrzątkiem i mieszaj widelcem, aż dokładnie się rozpuści. Odstaw, aby przestygła.
Ubij mikserem białka na sztywną pianę. Ubijając dalej, dodaj pozostały cukier.
Dodaj do bitej śmietany zmiksowane truskawki, a następnie ubitą pianę. Delikatnie wymieszaj. Przełóż do czterech miseczek i wstaw na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekoruj pokrojonymi truskawkami i migdałami.
4 porcje • : 20 min • chłodzenie: minimum 3 godz. • 280 kcal/porcja • 4 zł/porcjaŹródło: Olivia