Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sushi dla juniora"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 850
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 850
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Odcedź, wystudź.
Obierz awokado i ogórek, pokrój na małe kawałki. Z ryżu formuj małe, lekko podłużne wałeczki. W każdy ostrożnie włóż kawałek ogórka i awokado. Jeszcze raz delikatnie oklej wałeczki ryżem.
Owiń każdy rulonik paskiem szynki. Układaj na sałacie, skrop sokiem z cytryny. Starszym wytrawnym smakoszom sushi możesz podać odrobinę sosu sojowego.
Czas przygotowania: 15 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 110 kcal, dla 4 osób.Źródło: Olivia