Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Świąteczna sałatka warstwowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 36
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 36
Składniki
Sałaty opłucz, osusz. Wymieszaj z sosem włoskim (przygotuj go wg przepisu na opakowaniu). Ułóż na dnie szklanej miski. Posyp startym serem. Oliwki osącz, pokrój w krążki, obrane pieczarki w plasterki. Rozsyp na serze, oprósz solą i pieprzem.
Kolejne warstwy to pokrojona w krążki czerwona cebula, kiełki, obrana i pokrojona w paseczki lub starta na tarce o dużych oczkach marchewka i osączony groszek. Na warstwie gro szku rozsmaruj kilka łyżek majonezu. Oprósz go solą i pieprzem, udekoruj paskami wędliny.
Czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety