Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świeża sałatka z tostami i żurawiną"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 735
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 735
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Dwa jabłka pokrój w plastry. Tosty wstaw do opiekacza na pięć minut. Wytnij z nich wzory. Sałatę i szpinak dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym. Żurawinę umyj, zasyp cukrem, wymieszaj i odstaw, żeby puściła trochę soku. Trzecie jabłko obierz, zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, dodaj do żurawiny. Wlej sok z cytryny. Żurawinę duś najpierw na dużym ogniu, potem 20 minut na małym.
na sos wlej do słoiczka, zakręć, potrząsaj energicznie, aż się połączą. W misce wymieszaj sałatę, szpinak, jabłka, żurawinę. Sałatkę rozkładaj na talerzach, połóż tosty i od razu podawaj. Resztę żurawiny możesz zamknąć w słoiczku i stosować jako konfiturę.Źródło: Dobry Tydzień