Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szałot – sałatka jarzynowa"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Włoszczyznę i ziemniaki wyszorować i nie obierając, wstawić do gotowania. Ugotować do miękkości. Ostudzić, osączyć, obrać.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Cebulę i jabłko obrać. Wszystkie pokroić w drobną kostkę i wymieszać. Ogórki pokroić w kostkę, dokładnie osączyć z nadmiaru soku. Groszek odcedzić.
Wszystkie dokładnie wymieszać, dodać majonez, sól i dużo pieprzu. Schładzać w lodówce przez minimum 3 godziny. Sałatkę bardzo często podaje się do pieczonych frankfurterek, czyli małych kiełbasek.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium