Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
Banany obierz, pokrój w plasterki, pokrop sokiem z jednej cytryny. Z jajka, wina musującego, mąki i soli zrób rzadsze ciasto. Mocz w cieście kawałki banana i smaż na rozgrzanym oleju.
Zamocz w cieście również większe listki mięty i usmaż je podobnie jak banany. Usmażone porcje odsącz na serwetce i obtocz w cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.
Ugotuj budyń. Poczekaj, aż wystygnie, i wymieszaj ze śmietaną. Podawaj ze smażonymi bananami i miętą.
<strong>Czas przygotowania: 30 minut</strong>Źródło: TV14