Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki warzywne"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Składniki
Bakłażan kroję w plastry (ok. 1 cm), solę je i przekładam na durszlak. Kiedy pusz czą sok, opłukuję je pod zimną wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Ziemniaki szoruję, gotuję na półtwardo w posolonej wodzie. Gdy przestygną, kroję je w plastry. Podobnie tnę umytą cukinię. Szalotkę obieram, kroję w krążki.
Warzywa wkładam do miski, polewam 2–3 łyżkami oleju, oprószam przyprawami, mieszam. Nabijam je naprzemiennie na 4 namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków. Piekę na grillu na tacce aluminiowej do zrumienienia.
Porcja zawiera ok. 250 kcal. : ok. 30 min. Porcja kosztuje ok. 2 zł.Źródło: Tina