Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki warzywne"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Warzywa oczyść, opłucz i osusz. Pokrój na niewielkie kawałki (brokuły podziel na różyczki) i nadziej na przemian na długie drewniane wykałaczki.
Polej szaszłyki oliwą, oprósz solą i pieprzem, a następnie ułóż na patelni grillowej wysmarowanej oliwą z oliwek. Smaż po kilka minut z każdej strony.
Do soku cytrynowego dosyp curry, słodką paprykę, sól i pieprz. Dodaj kwaśną śmietanę oraz majonez i całość dokładnie wymieszaj.
Gotowe szaszłyki ułóż na półmisku, a sos podawaj w sosjerce. Danie serwuj ze świeżą bagietką.Źródło: Kurier TV