Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z kabaczka i brokułów"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9045
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 204
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9045
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 204
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Składniki
Oliwę mieszamy z obranym, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki.
Kalarepkę i kabaczek kroimy na plastry grubości około 1 cm. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy na dość duże kwadratowe kawałki. Cebulkę dymkę kroimy na grubsze talarki, a brokuł rozbieramy na małe różyczki.
Warzywa nadziewamy na szpadki lub drewniane patyczki do szaszłyków. Lekko solimy. Grillujemy 15-20 minut, przekręcając od czasu do czasu i skrapiając oliwą wymieszaną z czosnkiem.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej sztuki około 1 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 150 kcal Białko 2,1 g/ Tłuszcz 7 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia