Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi z opiekanymi pomidorkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 126
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 345
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 126
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 345
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Szparagi ugotuj w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Odcedź, skrop obficie sokiem z cytryny i odłóż. Pomidorki razem z gałązkami ostrożnie, ale dokładnie umyj i osusz. Skrop olejem i opiecz na patelni grillowej lub na blasze.
Gdy zmiękną, dołóż szparagi, by je lekko podgrzać. Następnie warzywa razem przełóż na talerz, posyp wiórkami sera i polej sosem (np. na bazie musztardy francuskiej), ew. ozdób skórką z cytryny.
Szparagi będą jędrniejsze, jeśli podczas gotowania dodasz do nich łyżkę świeżego masła.Źródło: Świat kobiety