Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi z orzechami włoskimi i chili"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 236
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 165
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 236
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 165
Składniki
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki. Gotować ok. 8 min w osolonym i posłodzonym wrzątku, na sztorc, główkami do góry. Odcedzić.
Orzechy rozdrobnić, podprażyć na patelni bez tłuszczu. Papryczkę chili umyć, pokroić w plasterki (nasionka usunąć).
Chili podsmażyć na oliwie, dodać szparagi, smażyć razem 2 min. Podawać posypane orzechami i startym parmezanem, skropić cytryną, jeśli trzeba doprawić solą.
Jeśli nie lubisz ostrych smaków, podaj wersję łagodną: zamiast chili dodaj pokrojoną w pierścionki cebulkę dymkę.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium