Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szparagi z sosem pleśniowym i boczkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7324
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 164
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 356
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7324
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 164
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 356
Składniki
Szparagi umyj, obierz i odetnij im zdrewniałe końce. W wysokim garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj dwa, obrane ząbki czosnku i sok z cytryny. Wrzuć oczyszczone szparagi i gotuj 10 minut na średnim ogniu.
W rondlu rozpuść masło i podduś na nim pokrojony w kostkę boczek. Wrzuć pokrojony ser i wlej mleko. Całość delikatnie mieszaj, aż ser się roztopi i powstanie gładki sos. Szparagi odcedź, wyłóż na talerze i polej obficie sosem.Źródło: Na żywo