Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpinak z grilowaną cukinią"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Umyte cukinie pokrój w cienkie podłużne plastry (najwygodniej obieraczką do warzyw). Oprósz je solą, pieprzem, skrop oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej do momentu pojawienia się ciemnych pasków.
Liście szpinaku umyj, osusz. Orzeszki upraż na suchej patelni. Ocet, sok z limonki, oliwę, oregano, drobno posiekany czosnek wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Cukinię połącz ze szpinakiem, orzeszkami, rozkrusz fetę. Polej sałatkę przygotowanym winegretem.Źródło: Świat i Ludzie