Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinak zapiekany w paprykach"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 292
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Szpinak opłucz, grubo posiekaj. Obraną cebulę, pokrój w piórka, przeciśnij ząbek czosnku. Rozgrzej olej. Przesmaż cebulę i czosnek, dodaj szpinak, podgrzewaj 5 min, dopraw solą i pieprzem. Patelnię zdejmij z ognia, wkrusz twaróg i ser z pleśnią wymieszaj.
Papryki umyj, przekrój wzdłuż, usuń nasiona. Nałóż farsz szpinakowy. Ułóż papryki na blasze pokrytej pergaminem. Piecz 20 min w 180 st. Przed podaniem posmaruj miodem i posyp orzechami.
porcja – 240 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety