Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinak zapiekany z jajkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Sparz liście szpinaku gorącą wodą, aby zmiękły, i dobrze osusz papierowym ręcznikiem. Podziel szpinak na dwie porcje i włóż do żaroodpornych kokilek. Szpinak powinien je wypełnić do ok. 2/3 wysokości.
Wbij do każdej kokilki po dwa jajka, posyp po wierzchu żółtym serem.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i włóż do niego kokilki ze szpinakiem i jajkami. Zapiekaj przez 15-20 minut – ser powinien się rozpuścić, a jajka ściąć.
Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj gorące z chlebem tostowym opieczonym w tosterze.
<strong>Czas przygotowania: 30 minut, 2 porcje, 220 kcal, porcja, koszt: 3 zł/porcja</strong>Źródło: Olivia